Зустріч батьків з шкільним психологом

У нас відбулася важлива зустріч батьків з шкільним психологом. Бесіда видалася дуже цікавою. Залишилися задоволеними – всі!

Враженнями і роздумами ділиться п.Наталя Атаманчук:

Сьогодні..Всесвітній День психічного здоров’я. І так символічно #Початкова_школа_Джерельце зібрала батьків для зустрічі з практичним психологом закладу, тобто зі мною, і це не було спеціально заплановано, а от співпало саме з цією датою. Але я вже давно розумію, що випадковостей не буває…
Тема. Статеве виховання дітей.
Тему запропонували батьки і прийшло їх на зустріч багато, і це означає, що тема цікава, важка для пояснення дітям, особливо початкової школи , які тільки на етапі формування платонічної стадії статевого розвитку, а насправді все називають гучним словом ” стосунок”…
Дуже дякую батькам за проявлений інтерес, небайдужість, цікавість та прагнення бути поряд з дітьми на етапі дорослішання.
Батьки були відверті у запитаннях, уважно слухали, емоційно проживали мою розповідь.
У цій пікантній темі говорили про те, що статевий інстинкт – це один з базових інстинктів людини поряд з харчовим, орієнтувальним, оборонним.
Тому не може бути ця тема ” табу”, адже ми народжуємося з великою життєвою енергією “libido” і помираємо разом з сексуальністю. І життя – це спосіб бути в сексуальній енергії, і сексуальна енергія, як велике бажання жити…
Що тема статевого виховання- це розкриття своєї сексуальності згідно до віку, та тих фаз розвитку, які вона, ця сексуальність має.
А має вона наступне:
5(7)- 10 р. – статеве виховання, яке вчить дружбі, симпатії, поняття любові, статевих відмінностей…хоча статеві відмінності дитини розуміє вже в 3…і це початок статевої ідентичності, тобто належності до статі.
10- 12 р. – стадія платонічного потягу, яка формує дитячу закоханість, потребу бачити свій об’єкт закоханості та думати про нього…
12-17(20) – у дівчат
13(14)-15(16) – у хлопців стадія еротичного потягу це потреба триматися за руки, обіймати, говорити ніжні слова.
17(20)- дівчата
15(16) – хлопці – потреба реалізації статевого потягу.
На цих етапах треба бути готовими до запитань дитини, мати вміння правильно та доречно пояснити, а при потребі звернутися до дитячого психолога, сексолога, щоб розуміти, що відбувається з дитиною, підтримати її у розвитку, та головне те, що батьки мають бути емоційно доступними, не відганяти, кричати, створювати табу, з цієї вкрай важливої теми.
Говорили, що сексуальність та її розвиток у хлопчиків та дівчаток різні, як і різна фізіологія, емоційні відгуки та реакції на них.
А ще говорили про ” зону трусиків” дівчаток та хлопців, кордони їх тіла, і що це потрібно проговорювати та навчати дітей.
Думаю, що це важливо!
І це є частиною нашого психічного здоров’я!
А я, як колись, поринула у світ біології, яка мені завжди в допомогу у таких темах та пригадала свої уроки.
А ще…на цій зустрічі була мама з чудовим малям…і це так символічно..метафорично, що ця тема…про початок нового життя…
Це…вектор на життя…на бажання закохуватися, створювати пари…Жити!
Перемоги! Миру!
© Dzhereltse. All rights reserved 2024. 
Facebook | YouTube