Державні символи України – любимо, шануємо

На початку нового семестру традиційно у понеділок зранку школа “Джерельце” заспівала гімн України – учні, вчителі та дирекція, найчастіше у своїх класних кімнатах і кабінетах з дотриманням усіх норм безпеки. А учні 4-А класу захотіли вийти на шкільне подвір’я до новенького флагштока з українським прапором!

Ця традиція – наше патріотичне виховання дітей, допомога їм самоусвідомлювати себе у своїй країні, поважати державну символіку, любити своє.

Так і повелося, що кожного понеділка один наш клас співає гімн України на шкільному дворі і підіймає стяг.

У 156-ту річницю з дня першого виконання гімну «Ще не вмерла Україна» школа «Джерельце» теж співала урочисто гімн України і піднімала державний прапор ??.

Початок весни наповнений значимими подіями і датами українського життя. Недавно ми відзначили ювілей Лесі Українки. 9 березня – день народження Тараса Шевченка. А поміж тими датами – 4 березня – скромний день народження автора музики державного гімну України Михайла Вербицького, священика, громадського діяча, хорового диригента, композитора. І не випадково все так переплелося.

Шевченківські дні у Галичині відзначали дуже активно і творчо. Це була нагода українців яскраво заявити про себе, підняти дух, вселити впевненість у непростих умовах життя. 10 березня 1865 року в місті Перемишлі всього лиш через чотири роки з дня смерті Великого Кобзаря такий святковий шевченківський концерт завершився урочистою піснею «Ще не вмерла Україна». Музику створив Михайло Вербицький, а вірш, як вважалося тоді, написаний був Тарасом Шевченком. Згодом помилку виправили, назвали справжнього автора тексту – східноукраїнського поета Павла Чубинського.

А пісня сподобалася, часто звучала на різних урочистостях і невдовзі стала українським гімном. Його люблять всі українці, радо скандують наші футбольні фани, мають за честь виконати численні співаки. Його щиро співають діти в школах, бо знають гімн своєї держави України з народження!

Учні “Джерельця” знають, люблять і шанують Гімн і Прапор своєї держави!

© Dzhereltse. All rights reserved 2024. 
Facebook | YouTube