День Свободи та Гідності

        Україна – територія Гідності і Свободи! Це доведено подіями, які розгорталися на Майдані в 2004 і 2013 роках. Важке було випробування, але українці довели свою любов до країни, честь і мужність у відстоюванні власних історичних цінностей.

 

        Чи зрозуміють такі непрості поняття молодші школярі? Чи не заскладно з ними говорити про гідність і свободу народу? Але не забуваймо, що ці діти, хоча і ще маленькі, та виростають вони у незалежній державі Україні.

 

        У 3-А класі вчителька п.Анастасія Іванишин говорила з дітьми про те, що таке свобода і гідність для кожного з нас, чому люди у 2013-14 роках змушені були її відстоювати на Майдані. Про те, чому маємо пам’ятати людей, які загинули тоді. Діти записали, чого бажають нашій державі у майбутньому і якою її бачать.

           У 4-Б класі учні з вчителькою п.Тетяною Шевців з’ясовували значення слів гідність, свобода, чому ці поняття важливі для людини і для народу. Діти записували прикметники у речення, складали прислів’я, мріяли, якою буде наша Україна.

Напередодні у нашій школі знімальна група ТБ робила сюжет про Революцію Гідності очима дітей.

Ось як прокоментував ці кадри наш мер Андрій Іванович Садовий:

Час пливе невловимо швидко.

Діти, народжені у роки початку Революції Гідності, вже ходять до школи.

Ми вирішили запитати, що вони знають про цей період історії України. Чи вдається нам, тим хто робив революцію, зберегти пам’ять і цінності Майдану у наших дітях?

Отож, недитячі історії устами дітей.

Вітаю з Днем Гідності та Свободи!

 

 

           У наших дітей вже ніколи не буде вибору між свободою і неволею. Вони люблять свою країну і будуть вільними та гідними людьми щасливої України!

© Dzhereltse. All rights reserved 2024. 
Facebook | YouTube